Historien om mig!

Sofia Kjellsson Sidensjö

Min historia böjar när jag träffade min man 1991 hade han problem med nacke och axlar och i mitt bakhuvud fanns tanken på zonterapi som en hjälpande teknik. Jag utbildade mig under 2 år till zonterapeut enligt Ersdals metoden, klar 1995, i Östersund parallellt med en osäker statlig anställning.

Jag har under årens lopp fått höra och se fantastiska resultat av denna typ av behandling.

En liten anekdot:

Behandlingen med zoneterapi gjorde maken sakta men säkert bättre. När han var som sämst kunde han inte köra bil i mer än tre timmar utan att uppsöka naprapat, kiropraktor eller osteopat för att få hjälp med sin smärta. Efter en rad med behandlingar försvann smärtan och han anställdes som resande säljare i Ångermanland.

kvinna sitter mot lada med två hundar

Sofia med hundra Ipa och Foxy

TELEFON 070-339 90 90

Utbildningar & kompetens

Osteopat – Skandinaviska Osteopat Högskolan, Göteborg

I augusti 2016 påbörjade jag min utbildning till Osteopat, en utbildning på fyra år där föreläsningarna till en början var på svenska. Men som ganska snabbt övergick till engelska och där all kurslitteratur även den var på engelska. Med en enträgen vilja och stort intresse och stor passion för att hjälpa människor som lider av smärta är jag sedan maj 2020 Osteopat.

Djupvågsbehandling – Atlasbalans

Jag kompletterade min verktygslåda med M1 en djupvågsmaskin i mars 2019. Den hjälper till att öka flödet i fascian, även kallad bindväv, och kan hjälpa till och lösa muskelspänningar

Zonterapeut – Ersdahls Metoden

Jag blev klar Zonterapeut 1995, och är utbildad  enligt Ersdals metoden (Ersdal Zone Therapy – EZT)  och av norrmannen Charles Ersdal (1939-1995). Grundare av metoden. Därefter läste jag Bas medicin i Uppsala i 2 år.

Craniosakral terapi – Dr. Nagi Iskander

Jag gick en kurs i Craniosakral terapi, i fyra steg och fick diplom efter avslutad kurs år 2015. En terapiform som kommer ur Osteopatin.

Efter att själv provat en craniosakral terapeutisk behandling 2014 och där jag själv upplevde effekten av behandlingen. Mittt intresse var så stort uppmanades jag att gå kursen. Jag gick kursen och köpte mig en behandlingsbänk våren 2015 och började behandla vänner och bekanta med gott resultat.

Driver eget sedan juli 2020

När jag behandlade med Cranio sakral terapi tappade jag både tid och rum. Det såg jag som ett tecken på att jag skulle satsa och bli min egen. Så i juni 2016 bestämde jag mig för att omskola mig till Osteopat då väntade 4 års högskolestudier innan drömmen kunde bli sann.

BOKA BEHANDLING