Visst ligger namnet ”Timmerkalle” bra i munnen! Jag har genom åren haft tre stycken Timmerkallar och söker nu efter en fjärde. Man saknar en skogstraktor extra mycket när man ser stormträden ligga runt omkring i skogen. Det är bara den lilla detaljen med tid för att hugga och köra som saknas.

En Timmerkalle är utrustad med Boxer 350 motor 1113A med Sims insprutningspump på 59 hk. Några fler alltså än jorbrukarna på 52 hk. Kopplingen är förstärk och lite trögtrampad. Jag minns när man var liten pojk och bromsade fast Kallen i en backe. Efter ett tag började vänster benet att skaka av trötthet. Att lägga ur växeln och vila benet var inte att tänka på, bromsarna var inte i bästa skick så säkerheten med en växel i läge ville man ha. För att få bot på det skakande vänsterbenet tog man spjärn med armen mot ratten och tryckte armbågen mot vänster knä för att hjälpa till. 
På vagnen sitter det en ÖSA 69 kram med utskjut.  Kallen på bilden har utrustas med framfälgar även på bakdäcken, det gör att spårvidden på vagnen ökar och den står stadigare när man kör kranen.
Timmerkallens andra namn är Tippkalle.

Mats Kjellsson